Chemische peelings

Maak een afspraak

+7 jaar ervaring
100% gecertificeerd
Alle behandelingen
Assortiment direct leverbaar
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Op afspraak
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Gesloten
Gesloten

Vragen?

Heeft u vragen, of wilt u liever persoonlijk contact?
Chemische peelings zijn huidbehandelingen voor de grotere vlakken, zoals het hele gezicht of delen van het gezicht. Peelings zijn vooral bedoeld om de huid te verjongen of bepaalde huidproblemen te behandelen.

De epidermis of opperhuid is de bovenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Deze dode cellen worden verhoornde cellen genoemd. Er komen dagelijks nieuwe verhoornde cellen bij en de bovenste laag schilfert af. Hierdoor vernieuwt de huid zich continu.

Naarmate wij ouder worden vernieuwt de huid zich steeds langzamer. De huid is goed te vergelijken met een huis dat is opgebouwd uit stenen met cement er tussen. Indien men het cement zou oplossen komen de stenen los te liggen.Zo werkt dit ook met een peeling. Deze lost als het ware de celstof tussen de huidcellen op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen waardoor deze frisser, stralender en egaler wordt.

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. Het type zuur of enzym, en de mogelijke combinatie hiervan, bepalen het effect van de behandeling.

AHA-Peeling (Oppervlakkige Peeling)

Bij Dr body Contour & Face wordt er gewerkt met de Alpha hydroxy acids (AHA) glycolzuur en salicylzuur.  Fruitzuurpeelings stimuleren ze de aanmaak van elastine en collageenvezels. Verder zorgen ze ervoor dat de tussencelstof in de hoornlaag opgelost wordt waardoor de overtollige hoorncellen afschilferen en een verfrissing van de huid optreed. Ook oppervlakkig donker verkleurde huidcellen zullen afschilferen waardoor oppervlakkige pigmentvlekjes kunnen verbleken. Het meest toegepaste AHA voor huidverbetering is glycolzuur. Door de kleine molecuulgrootte kan deze het snelst door de huid worden opgenomen. Het is effectief maar kan door de grote indringdiepte irriteren op beschadigde huid. Daarom is glycolzuur voornamelijk geschikt voor de verouderde of droge huid. Voor de vette huid of  acne huid is salicylzuur beter geschikt. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt daardoor diep in de poriën.Bovendien wordt de dermale hydratatie gestimuleerd.


Meer INFO over AHA -Peeling KLIK HIER

Jessner  ,TCA-peeling (medium peeling)

Jessner  ,TCA peeling is een krachtige, huidvernieuwende peeling die de huidtextuur herstelt en egaliseert. Deze geavanceerde medische peeling is geschikt voor het behandelen van (acne)littekens , bij fijne lijntjes, pigmentvlekken en een verslechterde huidstructuur.l Er worden verschillende concentraties op de huid aangebracht. Dit zorgt ervoor dat er een chemische reactie ontstaat met uw huid. Deze reactie zorgt ervoor dat de huid wordt afgestoten en na ongeveer vier dagen laten de dode huidcellen los: u vervelt.

Hoofdingrediënten: salicylzuur, trichloorazijnzuur, phenol


Meer INFO over TCA-peeling (medium peeling) KLIK HIER


Benebellum®
Intensive Brightening | Hyperpigmentatie en melasma

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie is een overmatige activiteit van de melanocyten, de pigmentvormende cellen. Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten signalen om grote hoeveelheden melanine te produceren, ook liggen er oorzaken die te maken hebben met de afbraak van collageen, defecten in de huidbarrière, oxidatieve stress, zonlicht (niet alleen uva/uvb maar ook (en vooral) HEV (High Energy Visible light), het zogenaamde ‘blue light’ dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen). Recent onderzoek* naar schade aan de huid door straling laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1% en HEV voor maar liefst 39% van die schade.

Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit van deze ingrediënten aangetoond.

  • Tranexaminezuur is een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaatingroei vermindert.
  • Hexylresocinol is een organische stof die pigmentaanmaak afremt, een ontstekingsremmende werking en een pijnstillend effect heeft.
  • Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en celvernieuwing, wondgenezing en collageenvorming stimuleren. Ook wordt pigmentaanmaak afgeremd door toepassing op de huid van hooggeconcentreerde vitamine C.
  • Blue light filter beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV (High Energy Visible)-licht dat bijvoorbeeld door beeldschermen wordt geproduceerd en een groot aandeel (8x meer dan uva/uvb/uvc) heeft in het ontstaan van schade aan de huid door licht.

Meer INFO over Benebellum® KLIK HIER

Conclusie

Of peelings voor jou geschikt is en welke peeling voor jouw huid het beste werkt, is afhankelijk van je huidtype, de conditie van je huid en van wat je ervan verwacht. Realiseer je wel dat een peeling geen antiverouderingsmiddel is. Een peeling helpt om je teint en huidstructuur te verbeteren en in sommige gevallen om je pimentvlekjes lichter te maken, en heeft alleen nut in combinatie met een dagelijkse zonbeschermming van SPF30 of hoger en een huidverzorgingsroutine tegen veroudering. Als je een peeling op die manier in je huidverzorgingsroutine inpast, dan zal je huid er echt voor langere tijd jonger uitzien!

Direct een afspraak maken?
Bel naar
06-31276646
Wilt u meer informatie? mail naar
info@drbodycontour.nl

boek online