Liposuctie/ Liposculptuur

Maak een afspraak

+7 jaar ervaring
100% gecertificeerd
Alle behandelingen
Assortiment direct leverbaar
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Op afspraak
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Gesloten
Gesloten

Vragen?

Heeft u vragen, of wilt u liever persoonlijk contact?

Figuurcorrectie verwijst naar een reeks cosmetische procedures die tot doel hebben de lichaamscontouren te verbeteren, ongewenst vet te verminderen en een meer esthetisch aantrekkelijk lichaam te creëren. Deze procedures kunnen zowel chirurgisch als niet-chirurgisch zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en de gewenste resultaten.
Een van enkele veelvoorkomende methoden voor figuurcorrectie is Liposuctie.

Liposuctie, ook wel bekend als liposculptuur of lipoplastiek, is een cosmetische ingreep die wordt uitgevoerd om ongewenst vetweefsel te verwijderen en de contour van het lichaam te verbeteren.

Het doel van liposuctie is niet om gewicht te verliezen, maar om specifieke probleemgebieden (buik, heupen, armen, benen, rug, billen) te behandelen waar vet zich ophoopt en moeilijk te verminderen is door middel van dieet en lichaamsbeweging.

Hier zijn de belangrijkste stappen en overwegingen met betrekking tot figuurcorrectie door middel van liposuctie:

Consultatie

Het proces begint met een consultatie bij een ervaren plastisch chirurg. Tijdens dit consult zal de chirurg uw medische geschiedenis bespreken, uw verwachtingen begrijpen en het gebied van uw lichaam beoordelen waar u liposuctie overweegt.

Planning

Na het beoordelen van uw behoeften en doelen zal de chirurg een behandelingsplan opstellen. Dit omvat het bepalen van de juiste techniek, het gebied dat behandeld moet worden en de hoeveelheid vet die verwijderd moet worden.

Anesthesie

Liposuctie kan onder plaatselijke verdoving, sedatie of algemene verdoving worden uitgevoerd, afhankelijk van de omvang van de ingreep en de voorkeur van de chirurg.

Vetverwijdering

Tijdens de ingreep maakt de chirurg kleine incisies op de plaatsen waar vet verwijderd moet worden. Vervolgens wordt een dunne buis, bekend als een canule, ingebracht om het vet op te zuigen. Het vet wordt afgezogen door middel van een vacuümpomp.

Herstel

Na de operatie wordt u in een compressiepak geplaatst om zwelling te verminderen en de huid te ondersteunen. Het herstelproces varieert per persoon, maar de meeste mensen kunnen na enkele dagen tot weken terugkeren naar hun normale activiteiten.

Resultat

De resultaten van liposuctie zijn doorgaans direct merkbaar, maar het uiteindelijke resultaat wordt geleidelijk zichtbaar naarmate de zwelling afneemt. Het kan enkele maanden duren voordat de definitieve contouren zichtbaar zijn. Liposuctie is geen vervanging voor een gezonde levensstijl, en het is belangrijk om na de ingreep gezond te eten en regelmatig te bewegen om de resultaten te behouden.

Het is van cruciaal belang om een ervaren, board-gecertificeerde plastisch chirurg te kiezen voor uw liposuctieprocedure om de beste resultaten en minimale risico's te waarborgen.

Samenwerking met cosmetisch arts Dr. Cedric de Mahieu

Specialisme: Liposuctie & bilvergroting met eigen vet

Wellicht dé liposuctie specialist in West-Europa

Drs. Cedric de Mahieu studeerde aan de Universiteit van Leuven en is hier in 1984 gepromoveerd. Hij is als huisarts zijn carrière gestart, om zich daarna toe te wijden aan een carrière als onderzoeksarts binnen de Research & Development afdeling van een farmaceutisch en cosmetisch bedrijf.

In 1992 kreeg drs. Cedric de Mahieu interesse in een (toentertijd) nieuwe discipline, de cosmetische en esthetische geneeskunde. Van 1992 tot 1996 studeerde hij esthetische en cosmetische geneeskunde aan de Universiteit van Charleroi. Hij specialiseerde zich in liposuctie en gelaatsverjonging.

Al meer dan 35 jaar verzorgt dokter Cedric de Mahieu op excellente wijze moderne, goed onderzochte liposuctie-technieken, wat tot veel tevredenheid leidt.
Dokter de Mahieu is een van de cosmetische artsen die overtuigd is van het feit dat de minder invasieve methoden steeds populairder worden en dat deze de invasieve methoden in de toekomst grotendeels zullen vervangen. Dokter de Mahieu is aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (BVEG).

RIZIV 1-8349826-003 - BIG-REGISTRATIE


Curriculum vitae / Ervaringen

2010 - heden | ABC Clinic
Cosmetisch arts met specialisatie in liposuctie en lipofilling van de billen. Drs. de Mahieu heeft al meer dan 30 jaar ervaring met liposuctie en behoort hiermee tot een van de meest ervaren liposuctie-artsen van West-Europa.

1993 - heden | Kliniek Brussel
Werkzaam bij Esthetisch Medisch Centrum Brussel

1998 - 2000 | Perfectie van Vibroliposuctie
Perfectie van Vibroliposuctie, een nutatie en infrasonic liposuction

1987 - 1993| Medisch directeur R&D en adviseur
U.C.B. Internationale divisie in Azië, Midden-Oosten, Afrika

1986 - 1987 | Medisch directeur
Medisch directeur in DELALANDE Laboratories (België)

1985 - 1986 | Resident St. Joseph Hospital
Resident in St. Joseph Hospital St. Vith. Departement Dr. Gaetan de Saint Hubert.


Achtergrond

2012: Micronutritie and Neuroscience door Prof Coudron Almeira, Spanje

2008-2010: Biochemische en Psychologische basis van nutriotionele en Funcionele geneeskunde. l’Université D; Eté de Paris

2001 – 2004: Postgraduaat certificaat in esthetische geneeskunde. Universiteit van Charleroi (België)

1993-1997: Medisch Postgraduaat met grote onderscheiding. Université Libre de Bruxelles

1981-1985: Doctor in de geneeskunde en de verloskunde met onderscheiding. Universiteit van Leuven, België

1978-1980: Bachelor in de medische wetenschappen. Universiteit van Namen, België.

Universitaire opleidingen

Charring Cross Hopsital, Londen: Anesthesiologie en intencive care, Dr. Cox en Dr. Rubin Services
St. Jean Hospital, Brussel: Chirurgie, Dr. De Mees Service
St. Lucas Hospital, Bouge: Interne geneeskunde
St. Lucas Medical School, Brussel: Anesthesiologie en intensive care, prof. Gribomont
St. Joseph Hospital, Lobbes: Pediatry
Ziekenhuis van Jolimont, Jolimont: Gynaecologie

DR Body Contour & Face heeft een samenwerking aangegaan met Dr. Cedric de Mahieu

voor liposucties, liposucties voor lipooedeem en lipofillings van de billen. Tijdens een intake in onze praktijk in Nieuwegein heeft u de gelegenheid om uw wensen en vragen te bespreken.

Wanneer u besluit om een behandeling uit te voeren, gaat u een overeenkomst aan met dokter de Mahieu, die met zijn expertise en toewijding aan uw esthetische doelen u de best mogelijke zorg en resultaten zal bieden.

De behandeling daarentegen vindt plaats in de praktijk van Dr. C de Mahieu in Brussel.

DR Body Contour & Face fungeert hierbij als tussenpersoon en uw vertrouwde partner voor en nazorg. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u niet alleen tevreden bent met de resultaten, maar ook dat u zich volledig geïnformeerd en ondersteund voelt gedurende het hele traject.

Nadat u liposuctie heeft ondergaan, kunt u profiteren van een Endermologie behandeling met een korting van 20% of zelfs 2 gratis behandelingen!"

Het consult is geheel vrijblijvend en kost €50,-.

De arts bespreekt tijdens dit gesprek uw wensen en verwachtingen en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. U krijgt uitgebreid de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

DE VOLGENDE CONSULT DATUM IS 19 JUNI 2024

BESCHIKBAARHEID IS BEPERKT, DUS WACHT NIET TE LANG!

Direct een afspraak maken? Bel naar 06-31276646. Of klik op (Button: ‘Afspraak maken’)

Wilt u meer informatie? Bel of mail naar info@drbodycontour.nl.