Benebellum®

Maak een afspraak

+7 jaar ervaring
100% gecertificeerd
Alle behandelingen
Assortiment direct leverbaar
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Op afspraak
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Gesloten
Gesloten

Vragen?

Heeft u vragen, of wilt u liever persoonlijk contact?

Behandeling van hyperpigmentatie en melasma

Last van (overmatige) pigmentvlekken?

Maakt jouw huid overmatig veel pigment aan? Zijn er donkere, onregelmatig gevormdevlekken op je wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd zichtbaar? Heb je geen idee meer wat je hieraan kunt doen?

Dan is Benebellum® misschien wel de oplossing voor jou.

Wat zijn hyperpigmentatie en melasma?

Op het moment dat de huid overmatig pigment aanmaakt en er storende pigmentvlekken zichtbaar worden, spreken we van hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie komt het meest voor bij vrouwen meteen (licht) getinte huid (huidtypes 4-6). Uit onderzoek blijken verschillende risicofactoren een rol te spelen bij het ontstaan van hyperpigmentatie, bijvoorbeeld genetische aanleg, zonlicht, geslacht leeftijd, hormonen, zwangerschap, schildklierafwijkingen, medicatie en cosmetische producten.

Als de hyperpigmentatie een hormonale oorzaak heeft, wordt het melasma genoemd (ook welbekend als ‘zwangerschapsmasker’). Melasma kenmerkt zich door donkere, onregelmatige vormde vlekken op wang, neus, bovenlip en/of voorhoofd. Hyperpigmentatie of melasma kunnen oppervlakkig zijn (epidermaal) of dieper in de huid liggen(dermaal), of een combinatie van beide zijn.

De meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie is de epidermale (oppervlakkige) vorm, waarbij het pigment (melanine) is verspreid over de epidermis. Bij dit type hyperpigmentatie is een oppervlakkige behandeling met een AHA-peeling (Lumpeel Cosmo) meestal al effectief. Heb je een gemengde of dermale (diepliggende) vorm van hyperpigmentatie, dan zal een wat intensievere behandeling met een TCA-peeling (Lumpeel) gewenst zijn.

Wat is de oorzaak van hyperpigmentatie?

De onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie en pigmentvlekken is een overmatige activiteit van de melanocyten (de pigmentvormende cellen). Deze overactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: niet alleen krijgen melanocyten (bepaald type huidcellen) signalen om grote hoeveelheden melanine aan te gaan maken, het kan ook veroorzaakt worden door afbraak van collageen, afwijkingen in de huidbarrière, oxidatieve stress (een teveel aan vrije radicalen) en/of zonlicht (niet alleen uva en uvb, maar ook en vooral HEV (High Energy Visible)-licht, het zogenaamde ‘blue light’ dat wordt afgegeven door kunstlicht zoals van beeldschermen).

Recent onderzoek* naar huidschade laat zien dat uva/uvb samen verantwoordelijk zijn voor 5,1%en HEV voor maar liefst 40% van alle schade aan de huid die wordt veroorzaakt door straling.

De behandeling van hyperpigmentatie met Benebellum®

De Benebellum®-productlijn bestaat uit producten voor behandelingen die je behandelaar uitvoert(professional) en producten voor thuisgebruik voor jouzelf (cosmetics). De combinatie van deze producten vormt een sterke tool in de strijd tegen hyperpigmentatie en kan tot zichtbare huidverbetering leiden.

De eerdergenoemde actieve ingrediënten zijn bestanddelen van de producten in de Benebellum®-lijn, waarmee je huid wordt behandeld en beschermd.

Hoe ziet een behandelplan met Benebellum®-producten eruit

Een behandelplan met Benebellum® wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt.

Producten voor thuisgebruik die deel uitmaken van dit behandelplan zijn bijvoorbeeld:

- Lightening Cleanser Foam (Tx Foam)
- hoogge concentreerd Vitamine C-serum 18% (Lumina)
- beschermde dagcrème met actieve ingrediënten en SPF 30 of 50 (Fulgora 30/50)- voedende nachtcrème met actieve ingrediënten (Lumina Vit A+E)

Daarnaast zal je cosmetisch behandelaar een aantal professionele behandelingen uitvoeren. Een chemische peeling en toediening van een oplossing met tranexaminezuur (door middel van microneedling ) maken hier deel van uit.

Chemische peelings verwijderen dode huidcellen en zorgen voor een gecontroleerde vernietiging van epidermis en/of dermis om deze te stimuleren en vernieuwing van huidcellen te bevorderen.Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Microneedling is het maken van minuscuul kleine gaatjes in de huid in combinatie met het toe dienen van een oplossing van tranexaminezuur en antioxidanten. Door deze behandeling ondergaat de huid veranderingen die nodig zijn om de huid lichter te maken.


Benebellum®-behandelplannen: preventie - correctie - protectie


Preventieplan - bij beginnende huidveroudering

Om (verdere) activatie van hyperpigmentatie te voorkomen, bestaat het behandelplan uit 2 sessies die in 2 maanden worden uitgevoerd. Na iedere sessie volgt 4 weken thuisgebruik van Benebellum producten. Elke sessie bestaat uit:

- reiniging met Tx Foam
- oppervlakkige peeling met Lumpeel Cosmo (AHA/Tx peel)- microneedling met Tx Solution
- verzorging met dagcrème Fulgora 30/50

Correctieplan - bij huidveroudering en pigmetproblemen

Om hyperpigmentatie te behandelen, bestaat het behandelplan uit 2 of 3 sessies die in 2 of 3 maanden worden uitgevoerd door je behandelaar. Na iedere sessie volgt 4 weken thuisgebruik van Benebellum producten. Elke sessie bestaat uit:

- reiniging met Tx Foam +microneedling met Tx Solution
- medium peeling met Lumpeel (TCA peel)
- verzorging met dagcrème Fulgora 30/50

Protectieplan

Pre en Post Peel Care (thuisgebruik door jouzelf):

- 2x daags reiniging met Tx Foam
- 2x daags Lumina Vitamine C 18% serum
- Fulgora dagcrème SPF 30 of SPF 50 (ochtend)
- Lumina nachtcrème (Vit. A+E) (avond)


Verwachting

Om een goede en bevredigende huidverbetering te realiseren, zal een behoorlijk deel van de opperhuid cellen moeten worden vervangen door nieuwe cellen. Bij het gebruik van Lumpeel Cosmo (AHA) zal de vervelling minimaal zijn. Bij gebruik van Lumpeel (TCA) is vervelling nodig en onvermijdelijk. Tussen dag 3 en 5 vervel je doorgaans het meest.

Dag 1

De dag na de peeling voelt je huid droog aan maar is er nog niet veel zichtbaar.

Dag 2

Je huid voelt strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op de plekken waar pigment zat.

Dag 3

De vervelling begint, eerst rond de mond en van daaruit verder. Eventuele vlekken “vallen”ook van je huid. Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zullen er alleen nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom de neus te zien zijn. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, egaler geworden en straalt!

Post Peel Care

Je gepeelde huid is kwetsbaar én vatbaar voor het opnieuw ontstaan van pigment en zichtbare pigmentvlekken. Zorg daarom dat je je strikt aan de voorgeschreven ‘Post PeelCare’ houdt.

Wat kan ik zelf doen voor een maximaal resultaat?

Volg zorgvuldig het Post Peel Care-voorschrift op:
– 2 maal daags gebruik van Tx Lightening Foam Cleanser,– 2 maal daags Lumina Vit. C 18% Serum,
– aanbrengen van Fulgora SPF 30 of 50 in de ochtend
– en Lumina Vit. A+E crème voor de nacht.

Stop met het gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes. Deze crèmes bevatten vaak irriterende stoffen, zoals parfums en zuren, die kunnen leiden tot ontstekingsreacties.

Vermijd tot 2 weken na een peeling behandeling activiteiten in hoge temperaturen (zoals sauna, hammam, zonnebank, zonnebaden).
Trek niet aan loszittende velletjes; hiermee beschadig je de nieuwe huidlaag en kunnen er wondjes ontstaan die weer kunnen leiden tot een pigmentvlek.

Wij adviseren je om, vanaf de eerste peeling sessie tot twee weken na de laatste, geen peelings of scrubs thuis te gebruiken of dergelijke behandelingen te ondergaan in een andere kliniek of schoonheidssalon.

Is een peeling geschikt voor mij?

Je kunt (nog) geen peeling ondergaan wanneer je:

- ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip)). In dit geval kan je arts je medicatie voorschrijven.
- insuline afhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent,
- immunologische aandoeningen/een verminderd immuunsysteem hebt,

- een aandoening van het bindweefsel hebt, zoals het Ehlers Danlos Syndroom,- kanker hebt en daarvoor onder behandeling bent,
- last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens),
- nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt,

- verse littekens of wonden in het behandelgebied hebt,
- een verleden hebt met radiotherapie in het gezicht,
- zwanger bent of borstvoeding geeft,
- een beschadigde huid door harsen hebt, of recent ontharingscrème hebt gebruikt,

Als je isotetrenoïne (oraal) hebt gebruikt, kun je doorgaans 6 maanden na afronding van de kuur behandeld worden.

Belangrijk

Let op bij gebruik van tretinoïnecrème (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur enbenzoylperoxide (veelgebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes), want die kunnen de doorlaatbaarheid van je huid verhogen. Je kunt dan wel een peeling ondergaan, maar meld dit aan je behandelaar. In bepaalde gevallen wordt zelfs aangeraden dit als voorbehandeling te gebruiken.

Tot 2 maanden na de peeling wordt laserontharing afgeraden.
Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.

Prijzen

Pakket Benebellum 2 behandelngen + incl thuisprodukten na de peeling

  • Reiniging met Tx Foam +microneedling met Tx Solution
  • Lumina Vitamine C 18% serum
  • Lumina nachtcrème (Vit. A+E) (avond)
  • Fulgora SPF 30 of 50 (n de ochtend)

Pakketprijs: € 695,00

Direct een afspraak maken?
Bel naar
06-31276646
Wilt u meer informatie? mail naar
info@drbodycontour.nl

boek online