AHA-Peeling

Maak een afspraak

+7 jaar ervaring
100% gecertificeerd
Alle behandelingen
Assortiment direct leverbaar
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Op afspraak
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Gesloten
Gesloten

Vragen?

Heeft u vragen, of wilt u liever persoonlijk contact?
AHA-Peeling (Oppervlakkige Peeling)

Een Alpha Hydroxy Acids, oftewel alpha hydroxycarbonzuren, peeling is een chemische peeling. In de volksmond wordt dit ook wel een fruitzuurpeeling of glycozuurpeeling genoemd. Het doel van deze peeling is om uw algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. En behoort tot de klasse oppervlakkige peelings.

Door middel van een oppervlakkige peeling (zoals een AHA-peeling) kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de ‘gezonde huid’ weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen.

Peeling en huidverjonging

Peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag algehele huid verjongende eigenschappen. Huidveroudering begint met een tragere deling van de cellen, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastine productie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

AHA-peeling behandeling

U bespreekt uw doelstellingen met uw behandelaar waarna er een persoonlijke behandelplan voor u wordt opgesteld. Dit bestaat doorgaans uit een aantal peelingsessies met een interval van een of twee weken en het gebruik van specifieke behandelcrème en een gezichtsreiniger. Onze kliniek gebruikt meerdere merken en soorten AHA-peelingen. De juiste behandeling wordt door onze specialist in samenwerking met u afgestemd op uw wensen.

Easy Droxy Versicolor en Easy Phytic Peeling

Bij onze praktijk hanteren wij 2 soorten AHA-peelingen van Skin Tech namelijk: Easy Droxy Versicolor en Easy Phytic. Dit zijn allebei fruitzuurpeelings. Ze bestaan uit alfhahydroxyzuren (AHA’s). De Easy Droxy bevat daarnaast ook salicylzuur (BHA).

De Easy Droxy Versicolor Peel bestaat uit 5 zuren in een gel. De gel wordt met een kwastje op de huid aangebracht. Door de verschillende moleculaire grootte van de zuren volgen deze elkaar langzaam op bij penetratie in de huid. Hierdoor ervaart de cliënt nauwelijks hittesensatie. Easy Droxy wordt in maximaal twee lagen aangebracht met een tussentijd van 2 minuten. Wanneer na de eerste laag al erytheem (roodheid) te zien is beperkt de behandeling zich tot 1 laag.

Na het beëindigen van de peeling wordt deze geneutraliseerd met ‘neutralizer versicolor”. Deze blauw gekleurde neutralisatie crème wordt over de peelinggel aangebracht waardoor het neutralisatie proces start. De neutralisatie crème veranderd van blauw naar geel. Tijdens dit proces kunnen bubbeltjes zichtbaar zijn en de cliënt ervaart hitte sensatie. Nadat de laag verwijderd is met wattenschijfjes wordt een 2e laag neutralisatie crème aangebracht. De hittesensatie wordt minder en als bij verwijderen de neutralisatie crème groen-blauw van kleur is, zijn de peelingzuren geneutraliseerd en de behandeling beëindigt.

De Easy Phytic is een zelfneutraliserende AHA peeling en bestaat uit 4 zuren. De peelingvloeistof wordt in een fiool geleverd waaruit de benodigde hoeveelheid wordt opgetrokken en op een wattenbol wordt aangebracht. Met dit bevochtigde wattenbolletje wordt de huid met enige druk ingesmeerd. Deze procedure wordt herhaald tot de huid erytheem (roodheid) vertoond.

Resultaat AHA-peelingen


Na het afronden van de Easy Droxy Peel is de huid meteen zichtbaar verstrakt. Deze fruitzuurpeeling werkt als ‘cel by cel’ peeling (dus geen grote vervelling), waardoor er nauwelijks downtime merkbaar is. Easy Droxy frist de huid op en laat haar weer stralen.

 • Fijne lijntjes
 • Vale/grijze huid (rokershuid)
 • Acne (gevoelige) huid
 • Droge huid
 • Beginnende huidveroudering
 • Zonneschade

Uniek aan de Easy Phytic Peel is dat deze fruitzuurpeeling door geavanceerde technologie zelfneutraliserend is.Het eindpunt van de behandeling is erytheem. Omdat Easy Phytic comedolytisch is, wordt deze peel vaak ingezet bij comedonen en keratosis pilaris, vooral op bovenarmen en rug.

 • Keratosis pilaris
 • Comedonen
 • Vroege huidveroudering
 • Zonneschade
 • Vale/grijze huid (rokershuid)
 • Acne (gevoelige) huid
 • Geschikt als bodypeel

Herstel en nazorg bij AHA-peeling

Na enkele coatings kan er meteen verzachtende, hydraterende crème worden aangebracht (zoals Vit. E anti-oxydant Cream).

Een uur na de behandeling mag een lichte make-up met alleen Lycogel worden aangebracht. Soms kan een lichte roodheid zichtbaar zijn. Die verdwijnt over het algemeen snel.

Advies voor huis – AHA-peeling

De behandelde huid mag tot de volgende ochtend niet gereinigd worden.
De cliënt start de ochtend na de peeling met het aanbrengen van MelaBlock HSP SPF 30 of 50+. Gebruik 2 maal daags MelaBlock HSP SPF 30 of 50+
Vermijd gedurende het hele behandeltraject blootstelling aan zonlicht. Na de behandeling mag u minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven.

Tarieven Easy Phytic Peeling/Easy Droxy Versicolor

Pakket Diamond

6 behandelingen Easy Phytic Peel (t.w.v. € 100- per behandeling)
1x Skin Tech Cleanser Foam (t.w.v. € 60,-)
1x Skin Tech Blending Bleaching Cream (of een andere) (t.w.v. € 67,50)

1x Skin Tech Melablock SPF 50+ (t.w.v. € 67,50)

Pakketprijs: € 765,-

Pakket Gold

4 behandelingen Easy Phytic Peel / Easy Droxy Versicolor(t.w.v. € 100,- per behandeling)

1x Skin Tech Cleanser Foam (t.w.v. € 60,-)
1x Skin Tech Blending Bleaching Cream (of een andere) (t.w.v. € 67,50)
1x Skin Tech Melablock SPF 50+ (t.w.v. € 67,50)

Pakketprijs: € 575,-

Pakket Silver

4 behandelingen Easy Phytic Peel/Easy Droxy Versicolor (t.w.v. € 100,- per behandeling)

Pakketprijs: € 380,-


Direct een afspraak maken?
Bel naar
06-31276646
Wilt u meer informatie? mail naar
info@drbodycontour.nl

boek online